**** Bread Crumbs ****

Почетна страна | Latinica | English| Контакт

Сертификационо тело МУП –а Републике Србије

Смањи величину слова Врати величину слова на почетну Повећај величину слова

 

ПОСТУПАК ДЕБЛОКАДЕ ПИН-а ЛИЧНЕ КАРТЕ

 

РБ Образац захтева за деблокадом и поступак деблокаде ПИН-а Word PDF
1. Захтев за деблокадом ПИН-а личне карте - Образац 2. Захтев за деблокадом ПИН-а личне карте Захтев за деблокадом ПИН-а личне карте
2. Поступак деблокаде ПИН-а личне карте Поступак деблокаде ПИН-а личне карте Поступак деблокаде ПИН-а личне карте

 

ПИН је тајни активациони податак који се кориснику уручује у заштићеној коверти приликом уручења личне карте са чипом. Корисник први пут уноси свој ПИН у процесу издавања квалификованог електронског сертификата (у даљем тексту „сертификата“), а након тога тај ПИН уноси приликом коришћења сертификата. Уколико корисник при коришћењу сертификата три пута унесе погрешан ПИН долази до блокаде ПИН-а.

 

Поступак деблокаде

 

Предуслов за деблокаду ПИН-а личне карте је да је лична карта важећа и да корисник лично поднесе захтев за деблокадом. Образац захтева за деблокадом ПИН-а личне карте корисник добија од службеника регистрационог тела или преузима овде.

 

1. Корисник предаје службенику регистрационог тела ( у даљем тексту „службеник“) попуњен и својеручно потписан Захтев за деблокадом ПИН-а личне карте - Образац 2. (у даљем тексту „Захтев“). У Захтеву се корисник опредељује да задржи постојећи ПИН или да га промени.

 

2. Службеник својим потписом на Захтеву потврђује да је примио Захтев и започиње процес деблокаде ПИН-а личне карте..

 

3. У случају да је корисник изабрао опцију деблокада са променом ПИН-а има право да у процесу деблокаде сам одреди и у предвиђено поље унесе свој нови ПИН.

 

4. Након успешно завршеног процеса деблокаде ПИН-а службеник личну карту предаје кориснику, а захтев за деблокадом одлаже на чување.